Saturday, December 16, 2017

Baby ke 5 : week 9

Assalamualaikum


ingatkan xnak update apa2 pasal latest pregnancy ni
(yup...anak ke 5 insyaallah)
tapi bila ibu cuba ingat balik perihal mengandung anak yg lepas2
pasaipa i cannot remember anything
setakat ingat mabuk teruk, gitu je
bijak betul ibu dulu rajin update blog kan sekarang ibu bole rujuk balik alkisah lepas

tu yang bila pikior blk, elok juga update
xperla xder sapa baca pon..ibu yg nak bc kendian2 nnt
insyaallah

waaa bila baca pengalaman yg lepas
dasat betul ibu punya morning sickness
kali ni punya bole kata okay lagi la
xadalah mkn apa pon muntah mcm ms mengandungkan muhammad
bila ingat2 blk ms dia lahir tu, kadang ibu cuit dia, sambil ckp
"ssh tau dak ibu ngandungkan awak..plg seksa..plg sakit"

hmmm..9 minggu dah adik dlm perut ni
harapnya adik sungguh la ye
muhammad tu ibu dah slalu bongsukan dia
lekat juga Allah nak bg sorang lagi
suka sgt...dlm dok tringin2 tapi takut tu kan
Allah kata, amikla amanah ni sorg lagi
mau xsyukur
Alhamdulillah

mabuk pening ibu ni xtentu
rasa teruk awal 5 minggu -7 minggu
masa tu no clue ada adik dlm perut
tp instinct tu mcm da agak
ye la bdn kita, kita rasa apa yg xkena
pastu dah mula bau apa pon bucuk
ai, ada la ni
bulan xmengambang pulak...rasa ye dah
betul lah bila cek, ada 2 line

dalam syukur gembira tu..ada rasa takut yg amat
sejarah lama berulang
yelah 3 tahun sakit smasa mengandungkan muhammad tu..
mana boleh lupa
wasap mak ckp bgtau
mak jwb "ko bio betul"
uhuhu..mak bukan apa..dia sian tgk anak dia jaga anak ramai2
dia tau anak dia ni cengeng & lembik
padahal mak tu jaga bela kita 7 org adik beradik
agaknya sbb tulah mak bole paham bukan senang anak ramai ni

tp sudahnya, mak jgklah yg doakan yg baik2 utk kita kan
lega jgk lah hati ni
apa pun semua dari Allah tu mana ada yg xbaik
semua 100% baik
kita aje yg xtau

balik pada cerita, mabuk kali ni xtentu
dia x sepanjang masa
ada masa bdn rasa xlarat sgt2
ada masa rasa mual
yg pasti tiap2 mlm lapar yakmat
ibu siap2 gantung roti kat kepala katil
agak2 lapo raba2 je dlm gelap, mkn jap pastu sambung tido
perangai sgt 
sangat suka mkn sayur dan buah
nasik xberapa bole masuk
air pon kurang
xtau nak mnm air apa
sume xkena
kena byk mkn buah & sayur yg berair la solution dia

xjanji lah bole update week by week
tgk mood kot
kalau ibu rajin ibu tulis
kalau xrajin mungkin langkah2 minggu ke
gitu

cukup dulu
nak kena suap anak makan pulak
ibu dah bantai epal hijau cicah garam..uhh dap nye sayang2 *dato vida style
ibu akhiri dgn salam
Assalamualaikum

1 comments:

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Post a Comment

 

(c)2009 IzaKama. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger